Even voorstellen…

Mijn naam is Aafke Cooijmans, moeder van twee kinderen en woonachtig in Schijndel. Na mijn MBO opleiding tot chemisch analist te hebben afgerond is het roer omgegaan door naar Amsterdam te verhuizen en vervolgens de vierjarige MBO opleiding ambachtelijk meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege te gaan volgen.

Na de eerste twee jaar te hebben afgerond ben ik overgestapt naar de vierjarige HBO opleiding voor Hout- en Meubelrestauratie, die destijds werd verzorgd door het Instituut Collectie Nederland in Amsterdam.

Na mijn stages en afstuderen ben ik bijna vijf jaar werkzaam geweest als restaurator bij Museum Speelklok in Utrecht en in juni 2009 heb ik besloten om te gaan starten als zelfstandig hout- en meubelrestaurator in een eigen atelier aan huis. Jaren heb ik met name voor particulieren gewerkt.

Om me verder te ontwikkelen ben ik sinds 2016 parttime werkzaam bij Monumentenwacht Noord-Brabant, waar ik advies geef over behoud van monumentale interieurs. Op dit moment ben ik gestopt met het werken in mijn eigen altelier en werk ik alleen nog op locatie bij musea, waar ik met name conserverdende werkzaamheden uitvoer.

 

 

           “History is the witness that testifies to the passing of time; it illumines reality, vitalizes memory,

                                provides guidance in daily life, and brings us tidings of antiquity.”

                                                                 Marcus Tullius Cicero